FbPixel
Öko

ESG teljesítési lehetőség a TeSzedd-en

ESG teljesítési lehetőség a TeSzedd-en

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a TeSzedd hullasékszedési programon a cégek a részvételükkel hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez.

Idén tizenkettedik alkalommal, a Föld napjára időzítve, április 22-én elindul a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja - jelentette be Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára kedden, Budapesten.

2011-ben indult útjára a hulladékszedési akció, hogy erősítse a környezettudatos szemléletet, népszerűsítse az önkéntességét és megelőzze az illegális hulladéklerakást. Tavaly az ország minden részén, összesen 2200 helyszínen, 1775 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek – tudta meg az fmbusiness.hu.

A cégek a részvételükkel hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez

A kampányban idén a vállalatokat is szeretnék megszólítani. A cégek részvételükkel a társadalmi felelősségvállalás keretében hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez – mondta Raisz Anikó.

Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető és zsákban elszállítható, ez elsősorban háztartási hulladékot jelent.

Építési törmelék, gyógyszer, motorolaj, elektronikai hulladék, akkumulátor, gumiabroncs nem gyűjthető, ezeket a Hulladékradar applikáción keresztül lehet bejelenteni - tette hozzá.

Fenntarthatósági témahét

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a programot koordináló NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a szükséges eszközöket - zsákokat, kesztyűket - valamint gondoskodik a hulladék elszállításáról - mondta Raisz Anikó.

Az idei program a fenntarthatósági témahéttel párhuzamosan április 28-ig tart.

Forrás: MTI, fotó szelektalok.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.