FbPixel
Ingatlan

A létesítményüzemeltetés hiányosságaira hívta fel a figyelmet egy betörő

A létesítményüzemeltetés hiányosságaira hívta fel a figyelmet egy betörő

Egyben arra is felhívta a figyelmet, mennyire támadhatóak az irodában tartott számítógépek, digitális rendszerek, no és mennyire nem mindegy, hogy magunk után kikapcsoljuk a számítógépet vagy úgy hagyjuk. És most nem is az energiatakarékosságra gondoltunk.

A Police.hu számolt be arról, hogy minap egy cég telephelyére betörtek. A már-már humoros történet azonban komoly szálat is húz maga után: a létesítményüzemeltetés komoly szakma, ha azt – és ezzel együtt a létesítménybiztonságot - nem vesszük komolyan, az alábbi esetnél komolyabb és fájóbb kárunk is keletkezhet! De akkor nézzük az esetet.

Betörés az irodaházba - fakanállal

A rendőrség tevékenység-irányítási központjába érkezett egy bejelentés, miszerint egy cibakházi kft. udvarára 2021. május 4-én 6 óra és május 5-én 6 óra között bement egy ismeretlen személy.  A hívatlan látogató az irodaház pincelejárójának ajtaját kiszakította, azonban a pincéből nem vitt el semmit. A jogsértő ezt követően a főépület egyik ablakát egy helyszínen talált fakanállal betörte, majd az ablakon át behatolt az ingatlanba, ahol az irodahelyiségekben kutatást végzett. Mint azt a police.hu hu írja, az elkövető szeszes italokat és egy sárga párnahuzatot vitt magával. 

Bekapcsolva maradt számítógép

A bejelentést követően a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, ahol megállapították, hogy az irodában a számítógép bekapcsolt állapotban van.  A nyomozók megtekintették a böngészési előzményeket és azt tapasztalták, hogy a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 60 percnyi időtartamban használta a közösségi oldalát egy cibakházi lakos, aki azonban semmilyen módon nem volt kapcsolatba hozható a cég, irodaház tevékenységével, ügyfélkörével. A rendőrök elszámoltatták a 22 éves cibakházi felhasználót, akit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak és előállítottak.

A gyanúsítotti kihallgatásakor a férfi semmit nem tagadott, beszámolt a terhére rótt cselekmény részleteiről.  Elmondta, hogy az eltulajdonított italokat később megitta, a párnahuzatot pedig elégette.

Forrás és fotó: police.hu 

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.