FbPixel
Jövő

Energetikai tanácsadásra kérhetnek támogatást KKV-k

Energetikai tanácsadásra kérhetnek támogatást KKV-k

Mikro-, kis- és középvállalkozások energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ (Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség) által minősített energetikai szakértőktől – szúrta ki az fmbusiness.hu az MGFÜ oldalán. 

A fejlesztési tanácsadás mellett alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát is kérhetik a több mint 3 000 000 forintos maximális támogatási összeg erejéig – tudatta a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség.

A támogatás intenzitása 70%. A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült Fejlesztési Tervben foglaltakkal összhangban beruházás megvalósítási kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig, melyre a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre.

150-300 „zöldítésre” nyitott vállalkozást várnak

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, az ügynökség 150-300 vállalattal számol, a keretösszege 400 millió forint.

A támogatási kérelmek beadására 2024. május 2-án 12:00 órától nyílik lehetőség, a beadási határidő 2024. június 3.

Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programról itt található bővebb információ.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.