FbPixel
Ingatlan

Eltűnt a bádogdoboz, gyönyörű palota lett a Corvin Áruházból

Eltűnt a bádogdoboz, gyönyörű palota lett a Corvin Áruházból

A Corvin Palace, mely Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésében és tömegközlekedési csomópontjában található, 1926 óta tekintélyes nagyáruházként működött. Az épület helyreállítása és a tér rekonstrukciója 2021-ben kezdődött meg és 2023 tavaszára az ingatlan eredeti szépségével gazdagítja a már felújított Blaha Lujza teret.

Kedden ünnepélyes keretek között lehullott a lepel, pontosabban az építési háló, és az egyszerű bádogdoboz helyett egy palota látványa fogadta az fmbusiness.hu újságíróját.

Az 1926-ban átadott áruház régi-új homlokzatának bemutatása után a tulajdonos és üzemeltető Corvin Áruház Kft. egyik tulajdonosa, Balogh Viktor újságíróknak elmondta: az épület felújítása összesen mintegy 8 milliárd forintba kerül, amit saját forrásból, illetve a Raiffeisen Bank finanszírozásával valósítanak meg. A homlokzat helyreállítására körülbelül 1 milliárd forintot fordítottak.

Corvin Palace éjszaka, fmbusiness.hu cikk, Blaha Lijza tér, ikonikus ingatlan

Az épület a felújítás után három szinten kereskedelmi és négy szinten iroda funkciót tölt be összesen 16.500 négyzetméteren. A tetőszinten egy panoráma terasz nyújt gasztronómiai és kulturális élményeket.

A „stílusos” Corvin konzervdobozból Corvin Palace lett

Az épületben a közösségi terek mellett üzletek és irodák lesznek, az üzletek nagyobb része már bérbe van adva, az irodák többségéről még folynak a tárgyalások. A 16 ezer négyzetméternyi terület nagyjából fele lesz üzlet, a másik fele iroda.

A homlokzat ünnepélyes felfedése előtt Pikó András, a főváros VIII. kerületének polgármestere megköszönte a Corvin Palace tulajdonosainak és csapatának az értékmentő és értékteremtő munkát. Kiemelte, hogy az áruház jól illeszkedik majd a megújult Somogyi Béla utcához, a Blaha Lujza térhez, illetve a Palotanegyedhez, segít otthonossá tenni a várost.

Az épület - műemléki helyreállítását és a 21. század műszaki igényeinek megfelelő modernizálását követően - Budapest ékköve lesz, mind esztétikailag, mind a szolgálatásait és minőségét figyelembe véve.

Forrás: Corvin Palace, MTI

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.