FbPixel
Ingatlan

Előminősítést kapott az Agora Tower és az Agora Hub

Előminősítést kapott az Agora Tower és az Agora Hub

Az Agora Budapest projektjének két épülete, az Agora Tower és az Agora Hub aranyfokozatú WELL előminősítést kapott.

Az aranyfokozatú WELL minősítés azt bizonyítja, hogy a HB Reavis kiemelkedő szintű építési normákat alkalmaz, hiszen ezt az előminősítést egy folyamatosan ellenőrzött minősítő rendszer alapján ítéli oda az emberközpontú irodaházaknak az International WELL Building Institute (IWBI). Az Agora Budapest jelenleg az alapterületét tekintve a legnagyobb épület Magyarországon, amely megszerezte  ezt az előminősítés – adta hírül az agorabudapest.com.

Az aranyfokozatú WELL előminősítés elnyeréséhez mindkét épületnek igen szigorú méréseknek kellett megfelelniük a tiszta levegő, a víz, a megfelelő fényviszonyok, az egészséges étkezés, a komfort, a fitness, a mentális állapot stb.  terén.  Rendszeresen ellenőrizték például a víz és a levegő, valamint  az éttermek által kínált ételek minőségét.

Az első lépés mindig a társadalmi és környezeti felelősség átgondolása 

Az Agora Hub és az Agora Tower egyaránt kiemelkedően magas pontszámot ért el a BREEAM értékelésén, amely a világ vezető épület-fenntarthatósági minősítési rendszere.  2019 végén mindkét épület megkapta kiemelkedő valamint a kiváló szintű BREEAM Construction előminősítést.  Ezt az előminősítést az alapján ítélik oda, hogy az adott ingatlanfejlesztés tervezési és kivitelezési fázisai milyen hatással lesznek a környezetre. Az Agora Budapest emellett az első olyan kereskedelmi célú épület Magyarországon, amely elnyerte a BREEAM Community előminősítést.

Pénzintézet az első beköltözők között

A Raiffeisen Bank már elfoglalta az új irodáit az Agora Tower nemrég átadott épületében - számolt be az Agora Budapest.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.