FbPixel
Jövő

Elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe a világ

Elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe a világ

A hűtési- és fűtési rendszerek működése, az ipari növekedés és a közlekedés elektromos alapokra átállása miatt hatalmas mennyiségű áramra lesz szüksége a világnak - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter szerint a növekvő áramigény olcsón, hatékonyan, biztonságos és környezetkímélő módon kizárólag nukleáris energiával állítható elő.

„Ezért van nagy jelentősége annak, hogy két fontos csatát is megnyertünk Brüsszelben, amikor is az Európai Unió fenntarthatónak ismerte el a nukleáris energiát, illetve amikor megakadályoztuk a rá kivetendő szankciókat” - írta a miniszter.

Felhívta a figyelmet, hogy Kína élen jár a nukleáris technológia fejlesztésében, Magyarországon pedig „teljeskörű nukleáris ökoszisztéma fejlődött ki", ezért „érdekeltek vagyunk az ilyen típusú nukleáris együttműködés kialakításában".

„Ma a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel folytatott tárgyalás alapján meggyőződtem arról, hogy ez nem egyoldalú" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.