FbPixel
Külföld

Egyszerű, de hatékony lesz az Aston Martin Cognizant F1 gyára

Egyszerű, de hatékony lesz az Aston Martin Cognizant F1 gyára

Nem lesz extravagáns a létesítmény, de alkalmas a célra. Ezt már Otmar Szafnauer csapatfőnök emelte ki a Formula1.com-nak. A válság hatására elindult a létesítményoptimalizálás?

Miközben megszoktuk, hogy a nagyobb volumenű új beruházások, építkezések extravagáns, de legalábbis látványos irányba mennek el, addig az Aston Martin Cognizant F1 csapata épp ellenkezőjét teszi, egyszerű és praktikus létesítményt épít. Persze a költségplafon, a Covid is nagy szerepet játszott ebben.

Az Aston Martin eredetileg 2021 közepén tervezte új gyárának megnyitását, a csapat most azt mondja: 2022 augusztusában mutatja be az új létesítményt.

,,A Covid-19 miatt változtattunk az időzítésen” – mondta a Formula1.com-nak Otmar Szafnauer, csapatfőnök. „A cél az, hogy a lehető leghatékonyabb legyen minden, és a nyitás és az elindulás 2022 augusztusában megtörténjen.”

Megtanulunk kompomisszumokat kötni

A csapatfőnök kiemelte, hogy az új gyárépület nem lesz extravagáns, de alkalmas a célra. A hatékonyságon lesz a hangsúly. Szafnauer azt is megerősítette, hogy a készülő létesítmény továbbra is az eredeti gyár helyén épül, a silverstone-i körút túloldalán.

„Biztosítanunk kell a megfelelő méretet. Biztos vagyok benne, hogy a költségvetés felső határával most mindannyian megtanulunk kompromisszumokat kötni annak érdekében, hogy a költségvetés alatt maradhassunk. Fontos szempont, hogy ha valamilyen oknál fogva a jövőben megváltozik a költségvetési plafon, akkor a gyár bővíthető legyen” – mondta az F1-es Aston Martin csapat vezére.

A koronavírus-járvány, a válság, a szorosabb költségvetés néhány iparágban szemléletváltást is hozhat. Azt is mondhatnánk: ingatlanoptimalizálást.

Forrás: Formula1.com

Arany Média Hírügynökség
10 cikk