FbPixel
Építési technológiák

Díjazták a cinkotai ferde tornyot

Díjazták a cinkotai ferde tornyot

A Naplás-tavi kilátó az Architizer A+Awards „Architecture + Joy” kategória fődíjasa lett - tudta meg az fmbusiness.hu.

Az Architizer építészeti magazin éves seregszeméljén a Naplás-tavi kilátó elnyerte a zsűri fődíját, a projektet a kategória döntős épületei közül emelték az első helyre.

A kilátó alaprajzi szerkesztését a hexagram inspirálta, amelynek ágai a hagyomány szerint a hat fő irány metaforája: előttem, mögöttem, fölfelé, lefelé, jobbra és balra. A két egymásba fordított, egyenlő oldalú háromszög a földi lét és a transzcendens összeolvadását is szimbolizálja. Minden kilátó az emelkedés dinamikáját kínálja, kapcsolatot teremt a lent és a fent között; a felemelkedés révén pedig a világra tekintést: a lehetőséget, hogy körbetekinthetünk és többet megtudhatunk a világról.

Cinkotai ferde torony, Naplás-tó, építészeti díj, fmbusiness.hu hírek

Budapest leglátogatottabb kilátója

Budapest leglátogatottabb kilátóját cinkotai ferde toronynak is hívják, és mind a helyben élők, mind a távolabbról érkező kirándulók kedvelt úti célja.

„A kategória különösen fontos számunkra! Mi, építészek, gyakran beszélünk arról, hogy egy épület hogyan “működik”, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a különböző funkciók, és mi volt a tervezői filozófia. Az igazán jó házak azonban túlmutatnak mindezen: élményt és örömforrást jelentenek, helye van a dramaturgiának, a humornak is, és az sem baj, ha egy ház divatos” – hangsúlyozta az építésziroda.

FM Business hírek, építészeti elismerés, díj, Naplás tó, kilátó, fmbusiness.hu beszámolója

Robert Gutowski és az építésziroda

A stúdiót Robert Gutowski alapította 2004-ben. Számos kulturális, örökségvédelmi és oktatási projekten fűződik a nevéhez, mint például a pannonhalmi sport- és koncerttermek, az UNESCO Világörökség része, II. Szent János Pál templom, és a SZEM Múzeumi Gyűjteménytár. A Robert Gutowski Architects-t számos díjjal és publikációval ismerték el a kiváló tervezésért. János Pál pápa templomát nagy elismerésben részesítették a Dezeen-díjjal. Elismerést kapott a helsinki, vilniusi, milánói, landshuti és sencseni kulturális épületekre kiírt nemzetközi versenyeken is.

Forrás: facebook.com/robertgutowskiarchitects

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.