FbPixel
Magyarország

Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a WLP

Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a WLP

Ebesen épül fel a közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen - közölte a társaság az MTI-vel az alapkőletételi ünnepséget követően.

A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amely spekulatív módon (megrendelésállománnyal még nem rendelkezve) fejleszt a budapesti agglomerációban és a kelet-magyarországi régióban - közölték.

A projekt kivitelezője a Market Zrt.

A nagy belmagasságú, vasbeton vázas épület négy önálló bérleményből áll, amelyek raktározási célú és irodaterületeket is tartalmaznak. A raktárcsarnok légi, vasúti és közúti teherszállításra alkalmas bázisként szolgálhat a debreceni repülőtérhez való közelsége, valamint a BMW-beruházással a térségben megjelenő kiszolgáló cégek miatt. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

Mint azt az fmbusiness.hu a közleményből megtudta: a WLP kötelezettséget vállalt arra, hogy 2026 végére befejezi a beruházást.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és WLP egy éve jelentette be, hogy Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméteres logisztikai bázist.

Több mint 1 millió négyzetméter csúcstechnológiás logisztikai beruházás

Az elmúlt hat évben Magyarországon több mint 200 ezer négyzetméternyi épületet építettek fel, közvetlenül több mint 1000, közvetetten közel 4000 munkahelyet teremtettek, és több mint 150 magyarországi cégnek adtak otthont.

A WLP már több mint 1 millió négyzetméter csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

MTI, fotó: WLP

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.