FbPixel
Ingatlan

Budapest ONE: formabontó irodapark épül Őrmezőn

Budapest ONE: formabontó irodapark épül Őrmezőn

Jól haladnak a Futureal látványos fejlesztésének, a Budapest ONE irodaparknak a munkálatai, és a tervek szerint 2022 második felében a bérlők is elfoglalhatják az épületet. A formabontó irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését.

A Budapest ONE irodapark a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró és egyéb tömegközlekedési eszközök közelében, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszánál található, tehát a legnagyobb hazai multimodális csomópontnál. Az Őrmező több szempontból is ideális környezet, hiszen könnyen elérhető célpont mind a fővárosból, mind az agglomerációból érkezők számára. Az épület közelében valósult meg nemrég a Futureal egy másik projektje is, az Etele Plaza, amelynek közelsége szintén nagy előny a bérlők számára.

SZE_5_bp1_4_2

A komplexum 25 000 négyzetméteres első fázisa 2020 elején készült el, a közel 20 000 négyzetméteres második ütem és a 19 000 négyzetméteres harmadik ütem építése pedig idén májusban érte el a csúcspontját. Ekkorra 40 000 négyzetméternyi iroda és 3500 négyzetméternyi kiskereskedelmi és szolgáltató terület épület fel, továbbá 2500 négyzetméternyi zöldterület is helyet kapott az irodaparkban.

A második ütem kivitelezéséhez a Futureal tízéves futamidejű, 60 millió eurós (kb. 21,5 milliárd forint) hitelt kapott az Erste Banktól, azt pedig szeptemberben jelentették be, hogy az MKB Bank 50 millió eurós hitelt nyújtott a harmadik szakasz fejlesztéséhez.

SZE_5_bp1_5_2

Az irodapark azonban már most jó befektetésnek látszik, hiszen 65 000 négyzetméter bérelhető irodaterülettel bővíti a budapesti irodapiacot, amely mind a járvány következtében megváltozott igényeknek megfelelően lett kialakítva, és elsődleges szempont volt a tervezés során az emberek egészsége és biztonsága.

Ennek is köszönheti a Budapest ONE, hogy a BREEAM környezettudatos épületminősítési rendszer elismerésén kívül Magyarországon az elsők között kapta meg a WELL Building Platina előminősítését.

Ez a minősítés kifejezetten a munkavállalók egészségére és jóllétére ható szempontokat veszi figyelembe, amelyek ma már a leglényegesebb elvárások közé tartoznak a piacon. Ezért is indította a Futureal a Stay Safe kezdeményezést, amely fontos szerepet játszott a Budapest ONE fejlesztése során is. Az irodakomplexum tetején egy csaknem 500 méteres rekortán borítású panorámás futópályát alakítottak ki, a mélygarázsban pedig különféle elektromos járművek töltése is biztosított lesz.

 

Fotók: futurealgroup.com

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.