FbPixel
Magyarország

Bevásárolta magát az Indotek Group az Auchanba

Bevásárolta magát az Indotek Group az Auchanba

fmbusiness.hu – Auchan sztori. Az Indotek Group megállapodást írt alá az Auchan-áruházlánc kiskereskedelmi tevékenységét irányító, valamint több áruházát és benzinkúthálózatát is birtokló Auchan Magyarország Kft. 47 százalékának, illetve az Auchan-áruházak korzóterületén működő üzlethelyiségek 100 százalékos tulajdonrészét birtokló jogi személyek megvásárlásáról szerdán - jelentették be a tranzakcióban érintett felek.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a tranzakcióval az Indotek Group pénzügyi befektetőként jelenik meg a francia Mulliez család többségi tulajdonában lévő hazai Auchan-áruházláncban. A megállapodás részeként az áruházlánc kiskereskedelmi tevékenységének irányítását a tranzakciót követően is az Auchan jelenlegi menedzsmentje biztosítja.

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a stratégia ebben az, hogy az európai kiskereskedelmi óriásvállalat és az Indotek Group stratégiai partnersége révén az Auchan új üzletekkel terjeszkedhet az Indotek meglévő kereskedelmi ingatlanjaiban. Ezzel újabb vidéki településeken, jelentősen szélesebb vásárlói kör számára válhatnak elérhetővé az áruházlánc termékei.

Jönnek az Auchan-áruházak korzóin található üzlethelyiségek is

A megállapodással - a Ceetrus Hungary Kft. és az Nhood Services Hungary Kft. megvásárlásával - az Indotek Group kizárólagos tulajdonába kerülnek az Auchan-áruházak korzóin található üzlethelyiségek.

A megállapodásban érintett felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, illetve közölték, hogy együttműködésük kizárólagos, abban harmadik fél nem vesz részt. A tulajdonrészszerzés versenyhivatali jóváhagyást követően válik véglegessé.

Mulliez-család és Jellinek Dániel fémjelezte Indotek Group együttműködése

A francia Mulliez-család tulajdonában álló Auchan és a Jellinek Dániel fémjelezte Indotek Group együttműködése mindkét fél számára új piaci lehetőségeket nyit - áll a közleményben.

„Évente több száz sikeres tranzakcióban veszünk rész itthon és külföldön, de az Auchan tulajdonosaival aláírt megállapodás még ebben a mezőnyben is kiemelkedő szinergiákkal bír. Meghatározó ingatlanpiaci szereplőként rendkívül hatékonyan segíthetjük ugyanis az áruházlánc hazai terjeszkedését” - mutatott rá a közleményben Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója.

Jellinek Dániel hozzátette, a nemzeti és globális szereplők párhuzamos jelenléte a kiskereskedelemben általános trend Közép-Európában. Az Auchan és az Indotek együttműködésével ez a folyamat Magyarországon is hangsúlyossá válik. Az Auchan-lánc hazai expanziójának felgyorsulása nemcsak a vidéki vásárlóknak jó hír, de hosszabb távon új lehetőségeket kínálhat a hazai élelmiszer- és agráripar szereplőinek is, hogy helyi vagy regionális beszállítóként erősítsék meg piaci pozícióikat.

Jelenleg 19 nagy alapterületű hipermarkettel és 5 szupermarkettel rendelkezik Magyarországon az Auchan

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország elnöke a közleményben úgy fogalmazott: „vállalatunk számára az Indotek tulajdonosi jelenléte folyamatos fejlődésünk erős garanciáját biztosítja Magyarországon. Az Indotek retail és ingatlanpiaci szakértelmének és lehetőségeinek köszönhetően tovább erősíthetjük kereskedelmi pozíciónkat és új üzleteket nyithatunk országszerte. Ennek a partnerségnek a legfőbb haszonélvezői vásárlóink, a magyar emberek lesznek, akik számára elérhetővé válik kedvező árú minőségi termékkínálatunk".

A közlemény szerint a hazai kiskereskedelmi forgalomból mintegy 6 százalékos részt vállaló Auchan jelenleg 19 nagy alapterületű hipermarkettel és 5 szupermarkettel rendelkezik Magyarországon, amelyek teljes áruházi alapterülete meghaladja a 250 000 négyzetmétert. Az áruházláncnak 18 benzinkútja van.

(MTI, auchan.hu)

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.