FbPixel
Magyarország

Békéscsabai Hotel lett az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatója

Békéscsabai Hotel lett az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatója

FM Business - turisztikai díj. Idén először választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját. A nyertest a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjában megtalálható biciklisbarát szolgáltatói közül választották ki: a békéscsabai Arcanum Hotel kapta a legtöbb szavazatot.

Első ízben választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját, amelyre a szavazók egy Facebook kampány keretében voksolhattak. Az Arcanum Hotel a szavazatok döntő többségét kapta, így ez a szálloda nyerhette el elsőként a címet.

A díjat a Kerékpárosbarát hálózat támogatója, az Aktív Magyarország által szervezett kétnapos konferencián adták át, ahol a nyitóelőadást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Révész Máriusz, Aktív Magyarországért Felelős Államtitkár tartotta, a rendezvény keretében pedig több díjat is átadtak, köztük az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatójának választott Arcanum Hotel elismerését is.

Kerékpáros díj, békéscsabai hotel, fmbusiness.hu

„Idén első alkalommal hirdettük meg a díjat azzal a szándékkal, hogy minél több ember megismerhesse a hazánkban található számos kerékpárosbarát szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket vagy attrakciókat” - mesélt a szavazásról Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

800 szolgáltató versenyzett a díjért

Az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikáció másfél éve segíti a kerékpárosoknak megtervezni a túraútvonalakat, de nyomon követhetjük rajta azt is, hogy mely szolgáltatónál milyen ellátásban lehet része a tekerőknek: hol van szervizpont, szállás, vagy éppen vízvételi lehetőség. A közel 800 szolgáltató közül kilencen jutottak a döntőbe, közülük pedig végül az Arcanum Hotel került ki győztesen.

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta: külön érdekesség, hogy a hotel épp az év kerékpárútja, a Wenckheim-kerékpárút közvetlen szomszédságában található.

A győztes mellett további nyolc magas szintű kerékpárosbarát szolgáltató jutott a döntőbe: a Bringiton Coffee&Bikes, az Erdődy Vendégház, az Etyeki Kúria Borászat, a Lépcső Bisztró, az Öko-Park Panzió, Kemping és Rendezvényközpont, a Rábensteiner Kávézó és Panzió, a Tersztyánszky Bisztró, valamint a Tündérsziget Ökopark és Szigetköz Élményközpont. A Kerékpárosbarát applikációban feltüntetett szolgáltató mindegyikének meghatározott kritériumoknak kellett megfelelnie, hogy megkaphassák ezt a titulust, mint például a biztonságos kerékpártárolás, a szervizpont vagy vízvételi lehetőség.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.