FbPixel
Jövő

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.

Az EIT InnoEnergy tájékoztatása szerint a Hello CleanTech 2.0 kezdeményezés arra jött létre, hogy a tiszta energiát érintő innovációk könnyebben eljussanak a nemzetközi nagyvállalatokhoz, befektetőkhöz.

A tiszta energia ágazat területén tevékenykedő jelentkezőket az energiatárolást, a zöld hidrogént, a széntechnológiát, a szén-dioxid-mentesítést, az akkumulátorok újrahasznosítását, az intelligens hálózatokat, a körforgásos gazdaságot és a biogazdaságot, a megújuló energiaforrásokat, illetve a digitális megoldásokat érintő fejlesztéseikkel várják a programba.

Hello CleanTech 2.0

A Hello CleanTech 2.0-ba bekapcsolódó pályázók hozzáférést kapnak a program partnereinek szolgáltatásaihoz, valamint az általuk nyújtott szakértői támogatáshoz, mentorálásához. Bekapcsolódhatnak az EIT InnoEnergy és a résztvevő cégek befektetési folyamataiba, illetve elérhetővé válnak számukra a globális kockázatitőke-alapok, valamint a releváns infrastruktúrák felett rendelkező iparági vezetőkkel való együttműködések - írták a közleményben.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával 2010-ben létrehozott EIT InnoEnergy célja, hogy befektetéseivel elősegítse az európai energiaszektor fenntarthatóbbá tételét és versenyképesebbé válását az innováció és az oktatás összekapcsolásával.

Kik jelentkezhetnek?

A szervezők 9 területet különítettek el, ahol jelentkezhetnek:

  • Energiatárolás: innovatív megoldások a hatékony és környezetbarát energiatárolásra.
  • Zöld hidrogén: olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik a hidrogén ökológiai és innovatív előállítását, szállítását és tárolását.
  • Szén-technológia: különösen a CCU és CCS technológiák és technológiák, amelyek lehetővé teszik a hálózaton kívüli megújuló energiaforrások valorizációját.
  • Hő-dekarbonizáció: hőszivattyúk, energia-fűtés megoldások, innovatív megoldások a HVAC-hoz.
  • Akkumulátor-újrahasznosítás: ökológiai megoldások az elemek újrahasznosítására, a használt elemek kezelésére, valamint az akkumulátorok és elemek második élettartamára.
  • Intelligens hálózat: modern megoldások, amelyek optimalizálják az energiahálózatok működését, meghosszabbítják az élettartamot és növelik azok rugalmasságát.
  • Körkörös gazdaság és biogazdaság: innovációk az újrahasznosításban, nyersanyagok visszanyerését lehetővé tevő megoldások, méretezhető megoldások alacsony kibocsátású üzemanyagokhoz.
  • Megújuló energiaforrások: fotovoltaik, szélenergia, a szénlábnyom csökkentését célzó megoldások.
  • Digitális megoldások: a hatékonyságot növelő innovációk a technológia alkalmazásával, új üzleti modellek és az ökológiai megoldások népszerűsítése.

A részletesebb információk és a jelentkezési lap a program honlapján érhető el: https://hellocleantech.com - jelentkezni 2023. december 15-ig lehet.

(MTI, innoenergy.com)

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.