FbPixel
Magyarország

Befektetés a jövőbe – májusban a zöld kötvényekről szól a Green Talk

Befektetés a jövőbe – májusban a zöld kötvényekről szól a

Zöld kötvények az ingatlanpiacon: HuGBC tagi gyakorlatok címmel szervezi aktuális Green Talk webináriumát a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete.

Egyre égetőbb a kérdés, hogy milyen forrásokból fedezhetők az EU és Magyarország klímavédelmi, kibocsátás-csökkentési céljai. Valóban az ún. zöld kötvényekben rejlik a megoldás? A májusi Green Talk webináriumon a fenntartható épületeket érintő befektetésekről, a zöld célok finanszírozásáról lesz szó.

Ezer Rezsőt, a Futureal Group tranzakciós és befektetői kapcsolatok igazgatóját és Pásztor Tamást, a CPI Hungry Kft. jogi- és operatív vezetőjé, az MN6 Energiaügynökség partnere, Kovács Emese kérdezi a zöld kötvény kibocsátásával kapcsolatos tapasztalataikról, a piaci környezetről, de szó lesz a zöld finanszírozások típusairól és a szabályozási környezetről is.

Az szakmai rendezvény témái közül:

  • Mit is jelent pontosan a zöld kötvény és mitől lesz egy kötvény zöld?
  • Finanszírozható-e épületfelújítás is zöld kötvény kibocsátásból? Miben gondolkoznak a fejlesztők?
  • Érezhető-e már bérlői elvárás a témával kapcsolatban?
  • Milyen kibocsátás-csökkentési vállalások vannak a fejlesztők részéről, és hogyan tervezik ezeket megvalósítani?
  • Elképzelhető-e, hogy valójában a kötvénykibocsátásból származó forrásból nem zöld célokat finanszíroznak?

A webináriumon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az a május 26-i, szerdai beszélgetésen 15.00-16.30 között 100 fő vehet részt.

REGISZTRÁCIÓ

Az eseményről további információ a szervező, HuGBC oldalán érhető el.

 

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.