FbPixel
Ingatlan

Az MNV napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára - videó

Az MNV napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára - videó

FM Business - napenergia, létesítményüzemeltetés. A beruházás eredményeként a Groupama Aréna villamosenergia igényének részbeni kielégítésére összesen 499 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer kiépítése valósult meg. A beruházás keretében kettő darab villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pont került kiépítésre 222 kW és 195 kW AC oldali teljesítménnyel - tudta meg az fmbusiness.hu.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) elnyert mintegy 172,8 millió vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a korszerűsítéssel a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak - közölte a vagyonkezelő az MTI-vel.

A Ferencvárosi Torna Club által kezelt ingatlanon végrehajtott beruházással a Groupama Aréna villamosenergia igényének részbeni kielégítésére 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszert építettek ki.

1 350 darab napelem panel került fel a Fradi stadionjának tetejére

A beruházás keretében két villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pontot alakítottak ki. A kivitelezés során 1350 darab napelem panelt telepítettek az Aréna tetőszerkezetére, a napelemes rendszer éves szinten 600 000 kilowattóra (kWh) villamos energia előállítására alkalmas.

A létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel, a környezetvédelmi célkitűzésekkel - közölte az MNV Zrt.

Forrás: MTI, MNV, fradi.hu

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.