FbPixel
Magyarország

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre - tudta meg az fmbusiness.hu.

A tárcavezető a felújított Kaán Károly Kulcsosház átadása alkalmából rendezett ünnepségen kiemelte: a megújult kulcsosház jelzi a közösségformálás igényét, valamint azt, hogy a térség kedvelt és megbecsült szelete Magyarországnak.

„A turisztikai fejlesztéseket környezet- és tájazonos módon kell megvalósítani, úgy, hogy azok mindenkinek javára váljanak” - fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Veszprém vármegyei Kisapátiban.

Törékeny természeti környezet

Mint mondta, a trianoni békediktátumot követő időszakban ráirányult a figyelem megmaradt értékeinkre, így került az érdeklődés középpontjába ez a térség is, hozzátéve, hogy az első világháború után a Balaton és a Balaton-felvidék turizmusa fellendült.

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

„Egy élni akaró nemzet megnézte, hogy mi maradt neki, felfigyelt a kincsekre" - fogalmazott. Ennek köszönhetjük a Kéktúra megszületését és azokat a turistaházakat is, amelyek a két világháború közötti időszakban, majd egy újabb hullámban a második világháború után születtek - mutatott rá a miniszter.

Navracsics Tibor elmondta, hogy a Szent György-hegy turizmusával kapcsolatos fejlesztés egy „törékeny természeti környezetben zajlik", ezért minden fejlesztést nagyon át kell gondolni, hogy ne károsítsák a természeti környezetet.

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre. A turistaházat nyáron már használhatja a nagyközönség - mondta el az MTI-nek Horváth-Zsédöly Viktória Imola, a település alpolgármestere.

Forrás MTI, fotó: MTI/Katona Tibor

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.