FbPixel
Ingatlan

Akadálymentesített ingatlan: eddig több mint ezer épületet auditáltak

Akadálymentesített ingatlan: eddig több mint ezer épületet auditáltak

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen megbízható információt épületek, helyszínek akadálymentességéről az Access4you. A hazai fejlesztésű startup arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén nemzetközi piacokon bővítik tovább partnerhálózatukat.

Az Access4you egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági céljait - közölte a cég.

Tájékoztatásuk szerint a tervezés alatt álló, vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt.

Ezer szempont alapján értékelik az ingatlan akadálymentességi állapotát

Az auditálást minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembe véve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról. Az idős, mozgásában korlátozott, gyengén látó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is.

Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője kiemelte: a részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket, a tanúsítvány elősegíti, hogy minden érintett azonos információval rendelkezzen.

A szakember kitért arra, hogy eddig több mint ezer épületet auditáltak, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Az ingyenesen elérhető adatbázis évi húszezer egyedi látogatót számlál.

Tanúsított akadálymentes épületek Magyarországon

Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője azt hangsúlyozta, hogy az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik.

A cég honlapja szerint az általuk tanúsított helyszínek között van a Magyar Zene Háza, a Hagyományok Háza, a Müpa Budapest, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum, az Országos Széchenyi Könyvtár, az Etele Pláza, Pólus Center, a Campona, továbbá sok más bevásárlóközpont, autóbusz állomás, irodaház és rendezvényhelyszín.

Az MTI megkeresésére közölték: az Access4you-nak Indiában is vannak partnerei, illetve előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az Egyesült Államokban és Kanadában. A befektetés teljes egészét ezekben az országokban a védjegy értékesítésére, további partnerek felkutatására és azok akkreditálására fordítják. Az akkreditációs folyamat egyik fő eleme az épületek auditálásához szükséges tudásbázis és technológia átadása. A cég bevétele döntő többségben az épületek auditálásából (felméréséből), valamint a tanúsító védjegy értékesítéséből származik, amely történhet közvetlenül az Access4you-n, vagy az akkreditált partnerhálózatukon keresztül.

A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban azt írták, hogy az Access4you 2028 végére húsz országban szeretne jelen lenni, 130 partnerrel és tízezer auditált ingatlannal.

A 2019-ben alapított cég tavalyi évről készített beszámolója szerint nettó árbevétele 2022-ben 77,662 millió forint volt, 2021-ben 56,125 millió forint. Adózott eredménye 2021-ben 11,775 millió forint volt, a tavalyi évet 3,431 millió forint veszteséggel zárta.

Forrás: MTI, fotó:access4you.io

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.