FbPixel
Ingatlan

A magyar építészet és ingatlanfejlesztés a világ legjobbjai között van

A magyar építészet és ingatlanfejlesztés a világ legjobbjai között van

A magyar építészet és ingatlanfejlesztés a világ legjobbjai között van, sikere egyaránt tetten érhető a múltban és a jelenben - hangsúlyozta Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten, ahol a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési és Nívódíj Pályázaton (FIABCI World Prix d'Excellence 2024) elért magyar ingatlanfejlesztési díjakról számoltak be.

A Szingapúrban május végén megtartott ünnepélyes díjátadón a magyar ingatlanfejlesztési pályázatok három arany- és egy ezüstérmet nyertek. A Mol Campus két első díjat hozott el, aranyérmes lett az irodaház, illetve a környezettudatos építész kategóriában. A közcélú létesítmények kategóriában a legjobb középületnek választották a Budapest Liget Projektben megvalósult Néprajzi Múzeumot, a Magyar Zene Háza pedig ugyanebben a kategóriában ezüstérmet kapott.

Egy épület megítélésénél a fenntarthatóság, az élhetőség elsődleges szempont a nemzetközi színtéren, és ezt Magyarországon is szem előtt tartják – tudta meg az fmbusiness.hu.

Az elmúlt 25 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 34 első és 37 második díjat nyertek a nemzetközi pályázaton

Gönczi László, a FIABCI World Prix d'Excellence Bizottság alelnöke, a FIABCI magyar tagozatának elnöke kiemelte, hogy az elmúlt 25 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 34 első és 37 második díjat nyertek a nemzetközi pályázaton. A díj történetében 37 ország szerzett arany- vagy ezüstérmet, Magyarország Európában a legtöbb éremmel rendelkezik, a világon pedig a negyedik helyen áll.

A magyar tagozat elnöke felidézte, hogy rendszeresen meghirdetik a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelynek győztesei indulnak a nemzetközi megmérettetésen. Bejelentette, a magyar sikereket értékelve a FIABCI vezetése úgy döntött, hogy az idén szeptemberben Budapesten tartják elnökségi ülésüket, amelyet szakmai rendezvénnyel kötnek össze.

MOL Campus - jövőorientált szemlélet

Varga Péter, a Mol Campus Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, olyan vállalati központot építettek szakemberek bevonásával, amely mutatja a vállalatcsoport jövőorientált szemléletét, elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett.

Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese kiemelte, a fejlesztésben a nemzetközi és a magyar szaktudást egyesítették.

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben kiírja a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

A 32 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d'Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. Idén a nemzetközi zsűriben 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

Forrás: MTI, fotó: MTI/Bruzák Noémi

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.