FbPixel
Külföld

A létesítményüzemeltetőnek mindenre kell figyelni, az aligátorra is

A létesítményüzemeltetőnek mindenre kell figyelni, az aligátorra is

Ilyen is van: Floridában aligátor által okozott haláleset ügyében indult per egy ingatlanüzemeltető ellen.

Gloria Serge-t tavaly februárban az idősek számára fenntartott ingatlanhoz tartozó mesterséges tó partján támadta meg egy 3 méteres aligátor. A hüllő átúszott a tavon, és a partra érve egyenesen az idős nő kutyáját támadta meg, majd ezt követően kapta el Gloria Serge lábát és vonszolta magával a tóba, ahol a nő halálát lelte.

Az egyik hozzátartozó és ügyvédje pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy beperlik az időseknek fenntartott, Fort Pierce-ben fekvő ingatlanegyüttes üzemeltetőjét, a Spanish Lakes Fairwayst.

A létesítményüzemeltetők felelőssége mire terjed(het) ki?

A perirat szerint a halálos tragédia elkerülhető lett volna, ha a tó partján tábla figyelmeztette volna az arra járókat a veszélyes vízi ragadozóra, amelynek jelenlétével régóta tisztában voltak, vagy gondoskodtak volna az állat eltávolításáról. A bírósági beadvány szerint a tragédia esélyét azzal is csökkenteni lehetett volna, ha megfelelő előírások lettek volna érvényben a vadon élő állatok etetésére vonatkozóan.

A sajtóbeszámolók szerint a tragédiát okozó nagy méretű aligátor a környékbeliek előtt annyira ismert volt, hogy nevet is adtak neki: Henrynek nevezték el.

Az aligátorok Florida teljes területén megtalálhatók és becslések szerint 1,3 millió példány él belőlük az Egyesült Államok déli, mocsárvidékkel tűzdelt államában.

Forrás: MTI, a kép illusztráció

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.