FbPixel
Külföld

A legnagyobb valaha megépített medence a tengeren

A legnagyobb valaha megépített medence a tengeren

20 emelet, 2 350 fő kiszolgáló személyzet a tengeren. 365 méter úszó létesítmény üzemeltetése indul meg hamarosan - tudta meg az fmbusiness.hu.

A világ legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas néhány napja először hagyta el a finnországi Meyer Turku hajógyárát és megkezdte a tengeri próbaútját.

A szenzációs tengerjáró a hatalmas térfogatával hivatalosan is megelőzi a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajóját, a Wonder of the Seas-t a Royal Caribbean flottájából. Az Icon egy teljesen új hajóosztály, amely már LNG technológiát használ..

Az Icon of the Seas jelenleg egy hétig tartó tengeri próbasorozatot hajt végre, ahol a hajó manőverezését és fedélzeti technológiáját valós körülmények között tesztelhetik.

Az izgulás egy új szintje

A hajón jelenleg több mint 450 szakember dolgozik, akik fontos, előzetes teszteket hajtanak végre az Icon fő hajtóműveivel, hajótestével, mentőcsónakjaival, tolómotorjaival és navigációs rendszerével, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, amikor az utasok már a fedélzeten lesznek.

Egy webináriumon a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója, Michael Bayley is kifejezte a hajóval kapcsolatos izgalmait. 

„Úgy gondolom, hogy minden dolgozó, mindazok, akik az elmúlt öt évben részt vettek az Icon projektben, azok az izgulás egy új szintjét tapasztalhatják most meg, legalábbis én ezt érzem magamon.”

A világ legnagyobb tengerjáró hajója - fmbuisness.hu, létesítményüzemeltetési hírek

Michael Bayleyn kívül a hajógyár is izgatottan várja a tengeri próbák kezdetét:

„Még egyszer nagyon örülünk, hogy egy újabb jelentős eredményt ünnepelhetünk, hiszen az Icon először hagyja el a felszerelési mólót, és megkezdi útját a turkui szigetcsoporton keresztül a tenger felé."

Kihívás a létesítményüzemeltetőknek

A világ legnagyobb óceánjáró hajója igazi kihívás lesz a létesítményüzemeltetőknek: 20 fedélzetből áll és a több minit ötezer fő utas kényelmét 2 350 fős személyzet szolgálja majd. Emellett 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja a vendégeket, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren.

Royal Bay Pool, a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren, fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési hírek

Ha minden jól halad a próbákon, akkor az Icon of the Seas tengeri próbái az év végén fejeződnek be, és a monumentális tengerjáró 2024 januárjában áll szolgálatba, amikor Miamiból indulva hétnapos körutakra indul majd a karibi térségben.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.