FbPixel
Külföld

A Facebook központjában is oltópontot alakított ki

A Facebook központjában is oltópontot alakított ki

A Facebook múlt pénteken jelentette be, hogy kaliforniai központjának egy részét oltási klinikává alakítja.

A Facebook és az alacsony jövedelmű Kelet-Palo Alto körzetében található Ravenswood Family Health Center közösen szervez COVID-19 oltásokat a közösségi média vállalat  Manlo Park kampuszán kialakított oltóponton – adta hírül a Bloomberg

A szombati oltási napokra főként a hátrányos helyzetben lévő közösségek tagjait várják, akik számára a helyszínre jutást is megkönnyíti a tech óriás.

Létesítményüzeeltetési, létesítménybiztonsági kihívások

Mindez azonban nem csak szervezési, de logisztikai, hulladákkezelési és további számos létesítménybiztonsági kihívások elé is állítja az üzemeltetésért felelős szakembereket. Mivel a kampusz a hét többi napján továbbra is irodaházként funkcionál, a Facebook dolgozóinak biztonsága nem sérülhet.

„Az újabb COVID-19 vakcinákkal végre felcsillan a remény, ami mindaddig növekedhet, amíg mi is haladunk előre” - írta Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója egy posztjában.

„A Facebooknál arra összpontosítunk, hogy hozzásegítsük az embereket az oltáshoz, különösen a hátrányos helyzetű közösségekben élőket.”

A tech óriások között nem egyedi a kezdeményezés. Januárban washingtoni kampuszán az Amazon is ún. pop-up klinikákat alakított ki az oltások beadásának gyorsítására.

Fotó: Bloomberg

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.