FbPixel
Építési technológiák

A Digital Energy Twin átalakítja a fenntartható gyártervezés jövőjét

A Digital Energy Twin átalakítja a fenntartható gyártervezés jövőjét

A Digital Energy Twin-t a Siemens és a Mercedes-Benz AG közösen hozták létre. A cél pedig, hogy javítsák az energiahatékonysági és fenntarthatósági intézkedések integrálását a gyártervezésbe és fejlesztésébe – szúrta ki a hírt az fmbusiness.hu munkatársa az fmnewsroom.com oldalán.

A Siemens és a Mercedes-Benz 2021-ben stratégiai partnerséget kötött, lehetővé téve az együttműködést a fenntartható gyártási módszerek digitalizálása érdekében.

Az innovatív Digital Energy Twin-t arra tervezték, hogy támogassa azt a törekvést, hogy a Mercedes-Benz tulajdonában lévő összes gyártóüzemet világszerte 100%-ban megújuló energiával üzemeljék.  

Fenntartható gyártervezés

Az épületek, műszaki berendezések és energiatermelés viselkedési modelljein alapuló Digital Energy Twin-t a németországi Sindelfingenben, a Mercedes-Benz gyárában terveztek és tesztelték. Az energiarendszer szimulációja ellenőrzi az energiafelhasználásra javasolt tervezési forgatókönyveket, és ajánlásokat ad a kívánt eredmények optimalizálására, beleértve az energiahatékonyságot és a kapcsolódó költségmegtakarításokat – írja az fmnewsroom.com.

„Az üzemeltetési és energiafelhasználási forgatókönyvek pontos modellezésével a Digital Energy Twin gyorsabb és átláthatóbb döntéshozatalt tesz lehetővé a tervezés korai szakaszában.  Ez azt mutatja be, hogy a Siemensnél miként kombináljuk a valós és a digitális világot, hogy skálázható, fenntartható fejlődést érjünk el az iparágakban, és ez egy izgalmas első lépés az optimalizált tervezés, épületüzemeltetés és gyártás integrált folyamata felé” – mondta Matthias Rebellius, A Siemens AG igazgatótanácsa és a Smart Infrastructure vezérigazgatója

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.