FbPixel
Ingatlan

A CPI eladta budapesti irodaportfólióját az S Immo AG-nek

A CPI eladta budapesti irodaportfólióját az S Immo AG-nek

A CPI Property Group és az S Immo AG között megállapodás született a CPIPG-hez tartozó budapesti irodaportfólió eladásáról. A tranzakció összege 238,3 millió euró - közölte az ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI Property Group az MTI-vel.

Az adás-vétel nyolc ingatlant (Gateway Irodapark, Arena Corner, Andrássy Palota és a teljes Balance Office Park) foglal magába, összesen mintegy 109 000 négyzetméter bérbe adható területtel, amelynek éves bérbeadásból származó jövedelme körülbelül 16 millió euró – írta az MTI.

A tranzakció kapcsolt vállalkozások között jött létre: a CPI Property Group 79,2 százalékos részesedéssel rendelkezik az S Immo AG vállalatcsoportban.

A frankfurti értéktőzsdén jegyzett CPI Property Group jelen van Csehországban, Németországban, Lengyelországban és a kelet-közép-európai régióban is, az ingatlanportfólió összértéke 20,9 milliárd euró.

Forrás: MTI, fotó: cpigroup.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.