FbPixel
Ingatlan

A B+N takarítja az OTP új, 84 ezer nm-es irodaházát

A B+N takarítja az OTP új, 84 ezer nm-es irodaházát

Az OTP Bank új irodaházat avatott a közelmúltban a XIII. kerületi Madarász utcában. Az M12 nevet viselő, 84 ezer négyzetméteres komplexum erőt és stabilitást sugall. Az irodaházat a B+N Referencia Zrt. munkatársai takarítják.

A több mint 3.000 munkatársat befogadó irodaház megkapta a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer GOLD fokozatát. Olyan környezettudatos, fenntartható megoldásokkal rendelkezik, mint a mennyezeti fűtés-hűtés, a hőszivattyú hulladékhőjének hasznosítása a melegvíz előállításához, az esővíz újrahasznosítása, az okos világításvezérlés.

Takarítórobot is dolgozik az OTP új székházában

Az irodaházat a B+N tartja tisztán. ,,A B+N Referencia Zrt-nél büszkék vagyunk rá, hogy a teljes komplexum takarítását – alvállalkozóként – munkatársaink végzik. 40 fős munkatársi gárdánk munkáját saját K+F részlegünk által kifejlesztett autonóm takarító robot segíti. A ROBIN névre keresztelt berendezés a nagy felületek takarítását végzi, speciális eszközökkel" - áll a közleményben.

Jön az E-takarítási rendszer

A közleményben kiemelték, hogy ,,az M12 irodaházban dolgozó OTP munkatársak társaságunk révén a legmagasabb szintű szolgáltatást kapják: az M12 épület teljes területén bevezetjük az E-takarítási rendszert is, amely XXI. századi megoldás a létesítménygazdálkodásban".

Lényege, hogy a takarító személyzet QR kódok alapján – egy mobilapplikáció segítségével - minden helyiségben egyértelműen képes azonosítani az ott elvégzendő feladatokat. A tevékenység után regisztrálja a munkavégzést, továbbítja az esetleges felmerülő problémákat, kérdéseket. A csoportvezető ellenőrzi az elvégzett munkát, intézkedik probléma esetén. A megrendelő partner pedig átveszi, értékeli a teljesítményt és kimutatást kap róla.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.