FbPixel
Külföld

A B+N Referencia Zrt. megvásárolta az ISS Csoport Szlovén társaságát

A B+N Referencia Zrt. megvásárolta az ISS Csoport Szlovén társaságát

A cég újabb fontos lépése a Közép-európai régióban. A B+N Referencia Zrt. 2021 tavaszán felvásárolta az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit.  E lépéssel a magyar cégcsoport a régió egyik legjelentősebb létesítményüzemeltetőjévé vált. A terjeszkedés logikus folytatásaként a társaság 100%-os tulajdonrészt vásárolt az ISS szlovéniai leányvállalatában.

A B+N Referencia Zrt. tevékenysége az akvizícióval szinte teljesen lefedi a Közép-európai régiót, annak meghatározó létesítményüzemeltető szereplőjévé vált. A további nemzetközi terjeszkedés egyértelműen következik az eddigi sikerekből. Két évtized alatt ebben a rendkívül kompetitív szegmensben a társaság piacvezetővé vált Magyarországon.

A B+N a hazai szaktudást és tapasztalatot sikeresen ültette át a régió más országaiba     

Évek óta stabil szereplője az 500 legnagyobb árbevételt listázó hazai vállalati rangsornak. Az elmúlt évek során az árbevétel folyamatosan nőtt, 2020 -ban 67 milliárd - forintos forgalom mellett 5,7 milliárd adózott eredményt ért el. Ügyfelei között az állami intézmények mellett a hazai nagyvállalati szektor jeles képviselői is szerepelnek.  A 2021 tavaszán a régió négy meghatározó országát érintő felvásárlás pedig újabb mérföldkövet jelentett a cég fejlődése szempontjából. Az azóta elmúlt fél során a B+N Referencia Zrt a hazai szaktudást és tapasztalatot sikeresen ültette át a régió más országaiba.  

B+N: létesítményüzemeltetés Szlovéniában

Az 1901-ben, Koppenhágában alapított ISS Csoport a világ egyik legnagyobb, nemzetközi létesítményüzemeltető szolgáltatója. Csaknem 400 ezer munkatársával – a piac meghatározó szereplőjeként - ügyfelek ezreit szolgálja ki világszinten. Fő profilja a takarítás, műszaki üzemeltetés, catering és biztonsági szolgáltatások. A csoport 2018-ban jelentette be, hogy stratégiai céljai elérése érdekében 13 országban el kívánja adni üzletrészeit, - beleértve a jelenlegi tranzakció tárgyát képező operációkat is - annak érdekében, hogy a fő piacaira koncentrálhasson. A közép-kelet-európai ISS vállalatok eladása ennek a folyamatnak a része.  

"A B+N hazai piacvezetőből a régió megkerülhetetlen szereplője lett" - mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója

„Az elmúlt félévben a B+N hazai piacvezetőből a régió megkerülhetetlen szereplője lett. Bebizonyítottuk, hogy munkatársaink tudása, tapasztalata és szakértelme a nemzetközi piacon is garanciája a sikeres működésnek. Biztos vagyok benne, hogy a sikeres magyar, cseh, szlovák és román akvizíciók folytatásaként Szlovéniában is a létesítményüzemeltetés meghatározó szereplőjévé válunk. A méret növekedésével nő a költséghatékonyság, a nagy volumen versenyelőnyt jelent a kisebb szereplőkhöz képest minden piacunkon. A B+N Referencia Zrt. alkalmazottainak száma ezzel a tranzakcióval 10.000 fő fölé emelkedik” - mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója.

„A mi tőkénk a kékgalléros bázisunk. Mivel Európa kékgalléros munkavállalói alapvetően a közép-kelet-európai régióból származnak, meggyőződésem, hogy a jelentős régiós munkaerőbázis a nyugat-európai versenyképességünket is javítja. Ezt a versenyelőnyünket a jövőben kihasználva, további terjeszkedést tervezünk” - tette hozzá Kis-Szölgyémi Ferenc.

„A B+N Referencia Zrt. piacra lépésével az ISS ügyfelei biztosak lehetnek benne, hogy – hasonlóan az eddigi tapasztalatokhoz – a szlovén piacon is továbbfejlődnek az eddigi magas színvonalú szolgáltatások, a facility management teljes portfóliójában" - mondta a vezérigazgató.

A B+N-ről

A vállalat piacvezető Magyarországon a létesítményüzemeltetés területén. Több mint 20 éves tapasztalattal és szaktudással rendelkezik, több szakterületen ISO minősítés alapján dolgozik. Hazai ügyfelei között megtalálhatók a nagyvállalati és üzleti szféra kiemelkedő szereplői.

A B+N Referencia Zrt. az itthon megszokott kiemelkedő szakértelmet, magas minőségű szolgáltatást, ügyfélorientáltságot, átlátható és rugalmas működést és a gyors döntéshozatalt exportálta a régió országaiba. Mindezek biztosítják leendő ügyfelei magas minőségű kiszolgálását a szlovén piacon is. A vállalat a további terjeszkedést illetően is optimista: 100%-os magyar tulajdonú cégként jól ismeri és érti a közép-kelet-európai piacot, az üzleti világot, a gazdasági környezetet.

egyre nagyobb lesz a jelentősége az automatizálásnak és robotikának - B+N Referencia Zrt. kutatás-fejlesztés

A B+N Referencia Zrt. hisz abban, hogy a létesítménygazdálkodási szektorban is -ahogy minden más, nagy emberi erőforrást igénylő területen - egyre nagyobb lesz a jelentősége az automatizálásnak és robotikának. Ezért szolgáltatásai folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a technológiai innovációra is. A létesítményüzemeltető cégek közül Magyarországon egyedül a cég rendelkezik kutatás-fejlesztési részleggel, ahol 15 munkatárs dolgozik. A vállalat külföldi partnerei számára is elérhetővé teszi a magyarországi K+F részlege által fejlesztett innovatív automatizálási megoldásait. Ilyen például a 2019-ben piacra dobott saját fejlesztésű, autonóm ipari takarítórobotot, vagy a 2020-as fejlesztésű mobil UV-fertőtlenítő eszköz - áll a cég közleményében.

B+N: „Élhetőbb világért dolgozunk!”

Mindenkinek joga van az egészséges, élhető környezethez, mind otthon, mind a munkahelyen is. A vállalat azért dolgozik, hogy ezt megteremtse és fenntartsa, ahogy azt a szlogen megfogalmazza: „Élhetőbb világért dolgozunk!”. Hogy ez nem üres szólam, azt a több évtizedes tapasztalat, szakértelem és elkötelezettség támasztja alá. Mindennapi tevékenységének alapja ügyfelei elégedettsége, amelyet a szolgáltatások magas színvonalával ér el.     

B+N kampánya: Vedd észre!

A B+N Referencia Zrt. társadalmi missziójának tartja, hogy a felhívja a figyelmet a takarítói munka fontosságára, az egész régióban aktívan tesz annak elismeréséért, hiszen a régióban több mint 7.000 takarító munkatárssal dolgozik. A kétkezi munka megbecsülése a vállalat alapértéke Ennek jegyében 2020-ban elindította „Vedd észre” című kampányát, amely a takarítók társadalmi megbecsülésének emelését tűzte ki célul. A kampány célja, hogy e fontos munkát végzők megkapják az őket megillető megbecsülést.

A B+N Zrt. ezt a változást elindította az új piacokon is. Szlovéniában is arra törekszik, hogy lehetőleg minden helyi munkavállalót megtartson és megbecsüljön – csakúgy, mint a régió többi országában.   

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.