FbPixel
Épületüzemeltetés

A B+N Referencia Zrt. bebiztosította piacvezető pozícióját a Közép-európai régióban

A B+N Referencia Zrt. bebiztosította piacvezető pozícióját a Közép-európai régióban

A B+N Referencia Zrt. felvásárolta a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó társaságot. Az újabb lépéssel a cég bebiztosította – eddig is meglévő – vezető helyét a Közép-európai régióban - tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenctől, a B+N vezérigazgatójától.

A magyar társaság felvásárolta a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó vállalatot

A felvásárlás logikus folytatása az eddigi, regionális terjeszkedésnek. A B+N Referencia Zrt. 2021-ben megszerezte az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román szlovén és magyar érdekeltségeit, 2022 januárjában pedig a lengyel FM iparág domináns szereplőjét, az Inwemer System csoportot. A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett bolgár cégben is - 100%-os tulajdonrésszel rendelkezik.    

A társaság a ma bejelentett lépéssel a régió megkerülhetetlen szereplőjévé vált, megerősítve a már 2022 januárjában kivívott piacvezető pozícióját. A B+N Referencia Zrt. évek óta stabil szereplője a Top 500 magyar vállalati rangsornak. Hazai ügyfelei között - az állami intézmények mellett - megtalálhatók a nagyvállalati és üzleti szféra kiemelkedő képviselői. Szolgáltatási portfóliója rendkívül széles: műszaki üzemeltetést, fit-out kivitelezést, takarítási és egészségügyi takarítási szolgáltatást, kertészeti munkákat, dokumentumkezelést, textilgazdálkodási szolgáltatásokat nyújt megrendelőinek.

A régió hét meghatározó országában tevékenykedő cég 20.000 munkatárssal, több mint 15 millió négyzetméter területet lát el.

KisSzolgyemiFerenc

Kis-Szölgyémi Ferenc: „Társaságunk a 2021-2022 évi akvizíciókkal egyértelműen szintet lépett”

A bolgár piacot kiszolgáló i-Facility EOOD portfoliója kiterjed a műszaki üzemeltetés, takarítás és kertészeti tevékenységekre. Ügyfelei között – hazai társaságok mellett - olyan ismert multinacionális nagyvállalatok találhatók, mint a Hewlett Packard, a Heineken, az SAP, a BASF, a Financial Times és a Merck. Szófián kívül egy regionális irodával rendelkezik az országban.  

„Társaságunk a 2021-2022 évi akvizíciókkal egyértelműen szintet lépett. A felvásárolt társaságok tapasztalatát, szaktudását, munkatársait folyamatosan integráljuk cégünkbe. A mostani lépéssel pedig a bolgár   piacon is megkerülhetetlen szereplővé válunk. Meghatározó méretünk és széles szolgáltatási portfoliónk előnyeit ügyfeleink is visszaigazolták. Szinergiáinkat és ebből adódó költséghatékonyságunkat minden országban kamatoztatjuk. Céljaink között további terjeszkedés is szerepel.” - mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a társaság vezérigazgatója.  

Forradalmi technológiák: automatizálás, robotika és mikrobiológiai előrejelzés

A B+N Referencia Zrt. alakítja, meghatározza az iparág trendjeit, jövőjét. A hazai létesítménygazdálkodási szektorban egyedüliként 25 fős K+F (kutatás-fejlesztés) részleggel rendelkezik, melynek technológiai újításai az „ipar 4.0” filozófiájára épülnek. Meggyőződése, hogy ebben a tradicionális környezetben is egyre nagyobb jelentősége van az automatizálásnak és a robotikának. A nagy felületek takarítását ma már több tucat ROBIN - saját fejlesztésű, autonóm ipari takarítórobot - végzi, többek között a Honvédkórházban, a Budapest Airporton és a Puskás Stadionban. A 2020-as fejlesztésű mobil UVC-fertőtlenítő eszköz pedig a MÁV és a BKV járművek higiéniáját emeli magasabb szintre.  

Mint azt Kis-Szölgyémi Ferenc elmondta, a közeljövőben pedig egy forradalmi technológia, egy mikrobiológiai elemző és előrejelző rendszer segítségével a cég képes lesz felismerni a kórokozókat a különböző felületeken. A módszer lehetőséget nyújt a fertőző kolóniák gyors detektálására, adatokat szolgáltat a fertőtlenítés, takarítás hatékonyságának javításához. Drasztikusan növeli egy esetleges járvány megelőzésének esélyét. A világszinten egyedülálló technológiai fejlesztés kiemelkedően fontos a kórházakban, nagy mértékben csökkenti a fertőzésveszélyt, növeli a betegbiztonságot.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.