FbPixel
Magyarország

8 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program KKV-knak

8 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program KKV-knak

FM Business - pályázat, ESG, energiahatékonyság, KKV-k. 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a kormány a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) – mondta Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.

Mint azt az FM Business megtudta, a forrást a 2021-2027-es programozási időszakban a GINOP Plusz biztosítja, melynek felhasználásához a kormányzati KKV stratégia három főbb feladatot határoz meg az IFKA számára:

  • a hazai beszállító vállalatok fejlesztését
  • a vállalkozások ESG (környezeti, szociális és irányítási) szempontú felkészítését
  • valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseik előkészítését.

Ügyfélbarát megvalósítás

A közlemény érdekesen fogalmazott, azt írják, ügyfélbarát lesz a program:

„a Gazdaságfejlesztési Minisztérium elvárja az IFKA-tól, hogy a programot ügyfélbarát módon, a vállalkozások érdekeit szem előtt tartva valósítsa meg, így az IFKA a vállalkozói ügyfélkör személyre szabott támogatását egyablakos, átlátható ügyfél utakon keresztül valósítja meg”.

Az államtitkár kiemelte: a GFM külön figyelmet fordít arra, hogy a szolgáltatások elérjék a hátrányos helyzetű térségek vállalkozóit, valamint a speciális vállalkozói csoportokat, és minél több információhoz jussanak a fejlesztési lehetőségekről.

VOSZ, KAVOSZ partnerség

A GFM szakmai iránymutatása mellett az IFKA ügynökségi feladatai közé tartozik a pályázói szakmai támogatói rendszerek, szemléletformáló programok, a vállalkozói együttműködések ösztönzése érdekében a virtuális piacterek, kataszterek működtetése, cégdiagnosztika, fejlesztési tervek elkészítése, üzleti partnerkeresés, klaszterekkel való együttműködés, képzési, mentorálási szolgáltatások nyújtása és a generációváltás elősegítése.

Az IFKA a hazai gazdaságfejlesztési ökoszisztéma szereplőivel szoros együttműködésben hajtja végre feladatait, ennek érdekében 2023 júniusában már két stratégiai együttműködési megállapodást is kötött, illetve partnerségre lépett a KAVOSZ Zrt.-vel (KAVOSZ), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) – tudta meg a Gazdaságfejlesztési Minisztériumtól az fmbusiness.hu.

Forrás: kormany.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.