FbPixel
Építési technológiák

Automatizált szerkezetépítés

Automatizált szerkezetépítés

3D: a jövőben az épületek költségvetési tervezésében is széleskörben használni fogják, a modell megbízható alapul fog szolgálni olyan területek, mint az idő és az árak tervezéséhez.

A 3D hónapokról napokra csökkenti az építkezés idejét – írja a magyarepitok.hu. A 3D nyomtatási technológia ipari szinten a bevált gyártási és termelési technológia kiegészítéseként alkalmazható. A technológia hozzáadott értéke a szerteágazó alkalmazási területében mutatkozik meg.

A Doka például ipari nyomtatókat használ gyors és olcsó fém vagy műanyag prototípusok és ideiglenes elemek létrehozására a termékfejlesztésekhez kapcsolódó tesztelések során. Ugyanilyen fontos, hogy a 3D nyomtatás lehetővé teszi innovatív termékek tervezését és legyártását a meglévő gyártási konvenciók korlátozása nélkül. A cégcsoporton belül a 3D nyomtatási technológiát nemcsak gyors prototípusgyártásra használják, hanem már a sorozatgyártásban is.

Mobil 3D nyomtatás építőipari léptékben

Az Umdasch Group Ventures 2017 óta dolgozik a 3D nyomtatás építőiparban hasznosítható fejlesztéseivel. Az Umdasch Group befektetésekkel rendelkezik az amerikai Contour Crafting Corporation-ben, ami tulajdonképpen egy mellékvállalkozás, amelyet 2014-ben alapított a Dél-Kaliforniai Egyetem. A társaság az automatizált szerkezetépítés kutatásának éllovasa 1996 óta, a 3D nyomtatás és a szabványosított komponensek nyomtatás által támogatott szerelésének kombinációjának használatával. 

A Contour Crafting szándéka, hogy robotizált eszközei bárhol, ahol az élettér (lakhatási feltételek elsősorban) és az infrastruktúra gyors és költséghatékony fejlesztésére van szükség, bevethetők legyenek - akár például egy földrengést követően. 

Fotó: doka.com

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.